HEBEI WEAVER TEXTILE CO., LTD.

24 jaar vervaardigingservaring

Petrochemikalieë styg met stygende olie nadat Rusland die Oekraïne aangeval het

Oliepryse het Donderdag gestyg, met Brent wat vir die eerste keer sedert 2014 bo $105 per vat gestyg het, nadat Rusland se aanval op die Oekraïne kommer oor ontwrigtings in wêreldwye energievoorsiening vererger het.

 

Brent het $2,24, of 2,3%, gestyg om op $99,08 per vat te skik, nadat dit 'n hoogtepunt van $105,79 bereik het.WTI het met 71 sent, of 0,8%, gestyg om op $92,81 per vat te skik, nadat dit vroeër tot $100,54 gestyg het.Brent en WTI het onderskeidelik hul hoogste bereik sedert Augustus en Julie 2014.

 

ICE Brent ru-olie termynkontrakte

 

Rusland is die derde grootste olieprodusent en tweede grootste olie-uitvoerder.Rusland is ook die grootste verskaffer van aardgas aan Europa, wat sowat 35% van sy voorraad verskaf.

 

Die meeste energiekommoditeite het Donderdag toegeneem as gevolg van stygende oliepryse.Olefien- en aromatiese pryse in groot markte het almal 'n opwaartse neiging getoon.

 

 

Aromatiese in China

Oos-Chinese benseen het met 150 yuan/mt tot 8 030 yuan/mt toegeneem, ongeveer 3% vanaf 7 775 yuan/mt vroeg hierdie week.Tolueen het met 180yuan/mt tot 7,150yuan/mt toegeneem en iso-MX met 190yuan/mt tot 7,880yuan/mt.

 

Soos van benseen stroomaf afgeleide instrumente, het die stireenprys met 180yuan/mt tot 9,330yuan/mt toegeneem, saam met die styging in die termynmark.Styreen-termynkontrakte vir Maart-aflewering (EB2203) het met 2,32% gestyg om op 9,346yuan/mt te sluit en vir April het met 2,31% gestyg om op 9,372yuan/mt te sluit.

 

CFF China paraxyleen het met $49/mt gestyg tot $1,126/mt.

 

Ander stroomaf-afgeleides van benseen was redelik Donderdag, aangesien produksiemarges verswak het met stygende benseenpryse.En met die grondbeginsels, in Februarie-April, met inagneming van die ommekeer en nuwe ondernemings in die industriële ketting, sal die algehele aanbod van benseen voldoende bly.

 

Styreen vraag-aanbod situasie verbeter geleidelik.Styreenproduksiemarges het sedert Februarie verder verswak.As gevolg van stewige etileenpryse was stireenproduksieverlies redelik hoog.As gevolg hiervan het baie nie-geïntegreerde produsente eenhede gesluit of bedryfskoers verlaag.'n Paar geïntegreerde produsente het ook bedryfskoers verlaag.Die optrede van koersverlaging het gelei tot minder stireenaanbod in die mark.Boonop sal meer produsente in Maart instandhouding doen.ZPC het die omdraai van een lyn tot van Februarie tot Maart vertraag.Sjanghai SECCO en ZRCC-Lyondell sal ook in Maart instandhouding doen.China se binnelandse aanbod sal afneem.

 

PX-prys word aangedryf deur ru-olie.Verskeie OOV-aanlegte sal instandhouding ondergaan terwyl PX-kolvoorraad tans styf bly.PXN-verspreiding sal na verwagting konsolideer.

 

Die vraag na tolueen is dun, en die voorraad neem toe, terwyl die vraag na MX goed is.Benseenmark daal, en tolueenmark sal na verwagting swak bly, en MX-mark sal waarskynlik op kort termyn konsolideer.Oë kan steeds op ruolieprys rus.


Postyd: Mrt-07-2022